رونمایی از امکانات جدید PDA شرکت پکتوس در نمایشگاه تجهیزات توانبخشی
دومین نمایشگاه بین المللی تخصصی خدمات توانبخشی معلولین , جانبازان , صنایع و تجهیزات وابسته از 16 الی 19 آذر ماه در محل دائیم نمایشگاه های مصلای تهران برگزار شد. در این نمایشگاه با استقبال بیشتر عرضه کنندگان محصولات ویژه نابینایان, شش غرفه به عرضه این محصولات میپرداختند.
شرکت پکتوس نیز با 25 سال سابقه در زمینه تولید تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری ویژه نابینایان , در این نمایشگاه حضور داشت و محصولات خود را به معرض نمایش عموم بازدید کنندگان قرار داد.
دستگاه برجسته نگار دو و سه، «کیبورد و مانیتور بریل» دستگاه سروش «سیستم انتقال مفاهیم تصویری به نابینایان» و دموی دستگاه notetaker که در کیس برجسته نگار سه به نمایش درآمده بود، از جمله محصولاتی بود که در غرفه شرکت پکتوس، امکان تست و بازدید آن برای بازدید کنندگان فراهم بود.
یکی از محصولاتی که بسیار مورد توجه و استقبال اعضای جامعه هدف واقع شد، پروژه یادداشت الکترونیک شرکت بود که خوشبینیم تا پایان سال به بهره برداری برسد.
طراحی اولیه این دستگاه، چند ماه پیش در جلسه ای به میزبانی ایران سپید، برای کارشناسان نابینای رایانه، به نمایش در آمد. همانطور که در آن جلسه هم اعلام کردیم، این دستگاه در حقیقت یک «PDA» یا «دستیار دیجیتالی قابل حمل» است که سیستم عامل دارد و میشود آن را برای نیازهای خاص مناسبسازی کرد.
این دستگاه، یک ویرایشگر دارد که میتوان متون فارسی و انگلیسی را با صفحه کلیدی که شبیه به پرکینز است، نوشت و با فرمت DOCX ذخیره کرد.
این دستگاه به علاوه، از طریق بلوتوث به اندروید هم متصل میشود و کاربر به راحتی میتواند گوشی یا تبلتش را به کمک دستگاه کنترل کند، متون را بخواند و در جایی که لازم است، بنویسد.
خروجی صوتی هم از جمله امکاناتی است که در این دستگاه در نظر گرفته شده و کاربران در زمان استفاده مستقل از دستگاه، میتوانند علاوه بر خروجی بریل، از امکان خوانده شدنِ متون توسط صفحه خوان هم استفاده کنند.
خروجی صوتی همچنین این امکان را به کاربران میدهد که از فایلهای صوتی نظیر کتاب و موسیقی هم در هنگام کار با دستگاه استفاده کنند.
دیکشنری، قرآن و ماشین حساب، از دیگر امکاناتی است که در این دستگاه تعبیه شده است.
همچنین کاربر نابینا، می تواند از طریق این PDA، به اینترنت متصل شود، با دو خروجی صوتی و بریل از سایت های اینترنتی بازدید کند و مطالب آنها را با هر دو روش در دسترس داشته باشد.
چنانچه پیشتر اشاره شد، هم اکنون مراحل طراحی صنعتی قالب و شکل ظاهری دستگاه مذبور در حال سپری است و این PDA قطعا در قالبی کوچک، سبک و شکیل روانه بازار خواهد شد.
دستگاه سروش نیز مورد استقبال کاربران نابینا و بینا قرار گرفته بود.
از طریق این سیستم، می توان تمامی مفاهیم تصویری در حوزه های مختلف از جمله ریاضی، جغرافیا، اشکال مختلف حیوانات و مناظر طبیعی، داستان های مصور برای کودکان نابینا و.... را به یک فرد نابینا منتقل کرد